Uit de Jungle - Reisverslag uit Singburi, Thailand van Erik & Jorine - WaarBenJij.nu Uit de Jungle - Reisverslag uit Singburi, Thailand van Erik & Jorine - WaarBenJij.nu

Uit de Jungle

Door: Erik

Blijf op de hoogte en volg Erik & Jorine

02 November 2009 | Thailand, Singburi

Terug uit de Jungle en bergtoppen!

Na meer dan een week zonder elektriciteit, stromend water, bed en internet gezeten te hebben hier weer een update van de afgelopen twee weken.

Ik zal beginnen met 2 weken geleden:
Uiteraard bezochten we weer een tempel, die zie je op elke hoek van een straat. In de middag hadden we vrije tijd en zijn naar het zwembad gegaan in Sing Buri. Sing Buri is een stad die het dichtste bij het kamp is. Nu was ik wel zo slim geweest om mij in te smeren.

De volgende dag brachten we een bezoek aan de monniken en bleven daar een nacht slapen. Vrouwen en mannen moeten apart slapen dus moest ik in mijn ééntje in een tempel slapen. Een grote zaal met allemaal van die Boeddha’s om je heen, jankende honden en andere rare geluiden. Aparte ervaring die ik niet nog een keer zou doen haha. In de ochtend gaan alle monniken de straat op om eten te verzamelen. Dus wij gingen ook mee, 5 uur op en lopen maar met die kar. Ongelofelijk al die mensen die zo vroeg de straat op gaan om wat eten te offeren aan de monniken. Ze zijn heel heilig hier in Thailand en betekenen heel veel voor de mensen. Meestal geven ze wat rijst en een prutje van vlees, vis of iets anders wat niet te identificeren valt. Na anderhalf uur gelopen te hebben was de kar stampvol met eten van de lokale bevolking. Om negen uur gaan de monniken altijd eten. Daarna mochten wij ook het eten te proberen. Helaas was het niet echt uitnodigend om te eten. Het stonk, was vies en je wist totaal niet wat je aan het eten was.

De volgende dagen hebben we het volgende gedaan:
• 100 jaar oude markt bezocht
• Dierentuin geweest met veel tijgers
• Gefietst door een aantal dorpjes

De week erna vertrokken we naar een ressort om ons voor te bereiden op de trekking door de jungle en de bergen. Een mooi park en mooie kamer met AIRCO! Ook was er een zwembad aanwezig, dus daar hebben we natuurlijk gebruik van gemaakt. In de avond aten we spaghetti en kippenbouten. (mooie combi) De saus was goed te doen alleen hier doen ze ijsblokjes tussen de spaghetti! Hmm waarvoor dat nou zal zijn?

Volgende dag weer achter in de pickup en de bergen in. Uiteindelijk kwamen we uit bij een “camping”, in hoeverre je het een camping kunt noemen. (alleen een grasveld ) Hier moesten we ons tentje opzetten voor de nacht. Een gammel iglotentje die natuurlijk zo lek als een mandje is. Ik zag het al gebeuren, dus dacht slim te zijn en mijn tent op een heuvel te zetten. Ook had ik geen luchtbed of deken, dat werd dus op twee handdoekjes slapen met een vest als deken. Eenmaal toen de nacht was gevallen regende het bakken uit de hemel, onweer alles tegelijk. En uiteraard regende het ook in mijn tentje!!! Ik heb nog geprobeerd met flesjes alles op te vagen maar er was geen houden aan. Mijn bed (twee handdoeken) en een gedeelte van mijn tas was zeiknat.

In de ochtend vertrokken we nog verder de bergen in en kwamen aan aantal keer vast te zitten met de jeep. Een paar keer duwen en we konden weer verder. Halverwege moesten we uitstappen en onze bagage ging verder naar de camping. Hier begon de tocht door de jungle. Veel gladde paadjes en glibberige stenen. Dwars door riviertjes heen. Een lunch die we hadden meegenomen aten we midden in de jungle op. Daarna was het nog 1,5 uur afzien omhoog door de jungle. Eenmaal aangekomen op de camping was er een mooi uitzicht over de bergen en de jungle. Op de camping was er een soort afdak met een betonnen vloer aanwezig. Dus iedereen dacht wij gaan onder het afdak slapen met het tentje. Dus het was kiezen of een wat zachtere vloer op de camping maar wel weer de kans op regen in de tent. Of droog maar slapen op het beton. Uiteindelijk heb ik voor het laatste gekozen en al mijn kleren als matras gebruikt.

Hier hebben we drie dagen overnacht. De camping werd gerund door een lokaal echtpaar met een zoontje van 10. Hij had nog nooit een laptop of computer gezien. Ik had maar even een spelletje voor hem opgezet (Pinball) en hij vond het helemaal geweldig.

Wat hebben we gedaan in de bergen:
• Grotten bezocht
• Gedoucht onder een waterval
• Elke avond een kampvuur gemaakt

Het jochie van 10 had elke dag de zelfde kleren aan en zag er vies uit (erg zielig). Op de laaste dag dat we vertrokken heb ik hem 1000 Bath gegeven (20 euro). Volgens mij had hij nog nooit z’n biljet gezien. Het is voor hun meer dan een maand salaris.

Terug uit de bergen kwamen we aan bij een jeugdherberg waar we allen in een zaal sliepen op matjes, eindelijk weer elektriciteit en een douche! S’avonds was er een “disco” op een steiger erg leuk en bijzonder.

De volgende dag vertokken we naar een luxe hotel om daar te overnachten om de volgende dag te vertrekken naar Ko Samed (eiland), een 4 uur durende rit naar de kust. In de avond werden we opgehaald door TucTuc’s en brachten ons naar een restaurant. Lekker biefstuk gegeten met life muziek aan het water. Na het eten werden we teruggebracht naar het hotel. Naast het hotel zat een grote discotheek en omdat het Halloween was, was het een speciale avond met bands en dj’s. Iedereen van ons werd aangekeken want we waren de enige buitenlanders. Om 2 uur lag ik in mijn bed. En de volgende dag moest ik weer om 7 uur op om te vertrekken naar het eiland.
Een minibusje met airco, cd, dvd en lcd scherm. Dus wat hebben we gekeken, ja je raad het al FLODDER! Na een 4 uur durende rit namen we de boot naar Ko Samed. Het hotel is prima, niet erg luxe maar wel uit te houden voor een week. We zitten direct aan het strand en het is erg toeristische. En ik kan hier op de tv BVN ontvangen! (Beste van Nederland en Vlaanderen (Ned 1,2,3)).
Gisteravond hebben we gegeten op het strand met een live band en later ook allemaal mannen met fakkels die een prachtige vuur show gaven.

Bedankt weer voor jullie berichten!
Helaas is het voor mij erg moeilijk om jullie terug te sturen. Ik heb namelijk geen internet en moet dus elke keer naar een internetcafé. Het internet is langzaam en de spanning valt hier af en toe uit. Als het goed is heb ik volgende week weer draadloos internet en kan ik weer wat meer van mij laten horen.

Tot snel!!
Groetjes Erik

Hier wat foto's en een filmpje:

Planning voor deze week:

Vrijwilligerswerk begint.

• 02 November 2009 - 13:00

Denise:

Hey lekkerding....
    Ben blij weer wat te horen was zolang stil vanaf die kant!!
    Je maakt wel een hoop mee zeg!!
    Erg leuk denk ik.
    Aankomende week ook nog een leuke week voor de boeg en dan weer aan t werk... maar ja daar kwam je voor toch :P
    nou hier hier alles wel goed behalve dat wij zaterdag naar halloween waren in walibi en geslagen werden omdat we er wat van zeiden dat een groepje voordrong moet niet gekker worden denk.
    maar ja nog een maand dan kom je al weer bijna terug :)
    zal wel weer wennen zij dan koud vies regen land
    nou rustig aan

kussies denise

• 02 November 2009 - 20:03

Zussie:

Hey lief broertje!

Wat een leuk verhaal weer! Zooo grappig jij tussen al die meiden! Maarrr nu zal je weer een beetje tussen de mannen zitten op Koh Samet. Wat gaaf zo in de jungle slapen, maar zou niets voor mij zijn hoor in een regententje, gadverdarrie!Die 'badkamer' hadden ze geen haardroger?? hihihi
    Ennuh wat heb je een avro gekregen hahaha, kappertje maar opzoeken? Heerlijk zo genieten op het strand en snorkelen, super! Lekker eten en weer even toeristje spelen, ook wel weer leuk toch?
    Nou volgende week weer eens aan de bak als vrijwilliger, leuk!
    Gaat nog hartstikke snel he?! Voor je het weet zit je weer in dit koude landje, want koud en regenachtig is het zeker.
    Tymen oefent flink met lopen, hij moet natuurlijk wel wat kunnen laten zien, als zijn oompie weer terug komt, als hij je nog herkent?!
    Nou tot snel en we mailen weer!

Dikke kus je zus

• 03 November 2009 - 09:38

Thera:

jees , klinkt toch allemaal als een film.
    jij wilt nooit meer naar huis . of misschien verlang je weer naar routine , nieuwe werk , je mama en je buurvrouw.haha
    geniet er maar lekker van.
    kusjes van Thera

• 03 November 2009 - 14:54

Wilma:

Hoi Erik,

Poging 2!!
    Gisteren ook al een berichtje gestuurd maar op en of andere manier wilde het niet lukken, Blond!!
    Wat een leuk berichtje weer en wat een mooie foto's, ik denk dat jij weer heel erg moet wennen thuis.
    Ben je nu lekker aan het relaxen.
    Wij hebben steeds msn aan maar hebben geen kontakt meer he, jammer het was bijna een gewoonte zo elke dag!
    Hier alles prima ben deze week vrij!
    Morgen ga ik met opa en oma naar de Ikea.
    Het huis schiet ook al lekker op, de nieuwe meubels staan hartstikke mooi. Pa is nu met het afwerken bezig, dat moet nu eerst klaar en jouw kamer en dan gaan we weer verder. WC en kachel!
    Nou Erik geniet nog maar van het mooie Thailand en van het weer, want hier is het weer prutje, herfst, regen en wind.

Nou groetjes en doe voorzichtig(kan het niet laten) dikke kus van je liefste enz. moeder

• 05 November 2009 - 17:31

Tante Wil En Myrthe:

Hoi Erik,
    Oma heeft vanavond bij ons gegeten en we hebben net samen je verhalen gelezen. Wat een avonturen allemaal! Het klinkt fantastisch! Wel even heel anders dan hier he! Maar deze dingen blijf je je altijd herinneren! Geniet nog even van je relaxte weekje op het eiland en dan begint het harde werken! Op wat voor een project ga je aan de slag? Heel veel plezier en succes! We blijven je volgen en zijn benieuwd naar al je ervaringen!
    Groetjes tante Wil en Myrthe

• 06 November 2009 - 08:29

Buurtje Radmila:

Hoi Erik heb genoten van je reisverslag man wat spannend en niet zo gelikt touristisch al zou ik het zelf niet durfen. Erik veel plezier en onze hartelijke groeten buurtje Radmila

• 08 November 2009 - 18:26

Opa En Oma!!:

Hoi Jochie!!!

Wat een prachtig verslag!!wij hebben gesmuld.Je schrijft het zeker elke dag op wat je zoal meemaakt,want dat kan je natuurlijk nooit allemaal onthouden!Wat een indrukken doe jij op!!!Hier gaat alles zo z'n gangetje,Hou je vast,wij zijn van de week 2 keer naar de bioscoop geweest!!!!Maandag is Opa met 4 vrouwen(dames)naar de film "De storm"geweest.Dat gaat over de watersnood ramp in 1953.Dus heel herkenbaar voor ons.Tante Gré-tante Wil-Ans uit de flat en ik!!En vandaag(Zondag) naar Tuschinski de film van Charlie Chaplin Modern Times!!Geweldig!!
    Gisteren zijn je vader en opa naar de zwarte markt in Beverwijk geweest en je moessie kwam mee en wij hebben heerlijk gewinkeld op het Osdorpplein,was gezellig!sávonds hebben wij kaasfondue gegeten bij Ron en Marja,ook heel gezellig.Zo zie je,onze dagen zijn behoorlijk gevuld!!Ik ben zelf ook al druk in de weer met het maken van de kerstkaarten,moet er nog heel veel doen,maar het is leuk werk!
    Opa gaat voor Tijmen een kinderstoeltje maken,donald duck!!
    Zoeen,die Jeffrey ook heeft gekregen.Dus dat wordt weer knutselen in de garage.Nou jochie,dit was het het laatste nieuws uit Osdorp,de bomen zijn bijna kaal en jij hebt 't nog steeds erg warm!!
    We gaan nu fijn aftellen,die 3 maanden duren wel erg lang hoor!!Wij willen je snoet wel weer eens zien!!Jochie,geniet en doe voorzichtig.Groetjes van Opa en 'n knuf van je
    Omi!!!