Op naar het platteland van China
Door: Jorine & Erik
Blijf op de hoogte en volg Erik & Jorine
19 September 2013 | China, Yangshuo
De volgende dag werden wij opgehaald door Sally en Xin Xin om naar het Changxing island te gaan. Hier de lokale market bezocht, waar ze toch wel iets anders denken over hygiene dan bij ons.. Er werd geluncht bij de moeder van Sally. Echt chinees eten! Daaronder wordt verstaan: levende krab koken en daarna opeten, zeewier, kippenpoten (met tenen en nageltjes er nog aan!!) Wel een mooie belevenis! Erik vond het erg mooi om de herinneringen weer op te halen aan zijn tijd als English Teacher. Als kado kregen wij de chinese handgevaardigde 'embroidery' mee met pauwen erop, waar de moeder van Sally een heel jaar aan gewerkt heeft!
De nachttrein heeft ons in ongeveer 18 uur in Guilin gebracht, waar we konden uitrusten in een luxe hotel. Helaas wel bevolkt door alleen maar toeristen met dezelfde key koord om hun nek...
Om in Yangshuo te komen hebben we een boottrip gemaakt van zo'n 5 uur. Prachtig gevaren door de karstgebergten! Hier twee Nederlanders ontmoet, waar we de rest van ons verblijf mee opgescheept zaten, ook via yourplanet. Maar best gezellig!
Ons guesthouse is opgezet door een Nederlands stel, ook bekend van onverwachts bezoek op tv.
Erg mooi gelegen op het platteland van China! Wat de temperatuur betreft is het hier best te doen met 30-35 graden! Het zwembad bied wat verkoeling!
Vandaag (19/9) zijn we per fiets de omgeving gaan verkennen met een gids. Hobbelige paadjes en veel oude dorpjes onderweg! Fantastisch uitzicht op het karstgebergte. De terugweg afgelegd op een bamboevlot met kapitein, heerlijk genieten op het water!
'S avonds de theater / lichtshow bekeken, die word elke dag uitgevoerd, in het hoogseizoen zelfs twee keer per dag! Echt chinees entertainment, maar prachtig om te zien! (Hartelijk dank opa en oma) Wij hadden dit zeker niet willen missen. Helaas kan opa de foto's niet meer zien maar hij zal vast met ons mee gekeken hebben.
Morgen nog 1 dag in Yangshuo, waarna we verder afreizen naar Ping'an.
Liefs van ons!
19 September 2013 - 17:58
Stefan:
Sjonge jonge wat een gave belevenis toch weer zo'n reis dat jullie maken. Heel erg leuk om alles te lezen. Geniet... Veel plezier nog daar :-) maar dat komt vast goed. -
19 September 2013 - 19:14
Jeffrey Schurink:
Leuk verhaal Jorine!
ik beken.. elke keer wanneer ik het lees, word ik zó jaloers!! haha! prachtige foto's!!
en wat een geweldige unieke ervaring om zo op een eiland bij de echte Chinezen te mogen eten! Veel plezier!!! -
19 September 2013 - 22:27
Lida:
Goh,wat weer een super leuk verslag van jullie belevenissen!
Het leek me altijd niks, China.Maar als ik die prachtige foto`s
zie....! Ga ik daar nu toch wel wat anders over denken!!!
Het ziet er mooi uit,joh wat aan aparte bergen.Zien er wel
iets anders uit als de Oostenrijkse.Veel plezier nog hè!
20 September 2013 - 10:44
Gertjan:
Prachtige foto's van die aparte bergen.
Gelukkig windstil met het bamboevlot varen, want zo groot is dat vlot nu ook weer niet.
Ook leuke al die gekleurde parasols.
Tot nu toe al een te gekke reis, en wat er allemaal nog komen gaat.
Heel veel plezier !
27 September 2013 - 12:36
Wilma:
Hey lieve Jorine en Erik,
Eindelijk een reactie van mij, wat een schitterende foto's!!
En wat geweldig lief dat jullie bij de moeder van Sally hebben gegeten.
Veel plezier nog!! Ik ga nu de andere mail lezen!!!
Dikke kus!!!