Rijstterrassen en uitrusten aan het strand - Reisverslag uit Sanya, China van Erik & Jorine - WaarBenJij.nu Rijstterrassen en uitrusten aan het strand - Reisverslag uit Sanya, China van Erik & Jorine - WaarBenJij.nu

Rijstterrassen en uitrusten aan het strand

Door: Jorine

Blijf op de hoogte en volg Erik & Jorine

26 September 2013 | China, Sanya

De laatste dag in Yangshuo hebben wij deelgenomen aan een Chinese kookcursus. Met een klein groepje echte Chinese gerechten maken uit deze streek. Zoals: Eggplant, Beerfish, Chicken with peanuts en Paksoi. Hierna uiteraard alles samen opeten!!

Onze volgende stop is in Ping`an. Een klein dorpje, met zo`n 750 bewoners, midden in de bergen gelegen, tussen de rijstterrasen.
Onderweg een tussenstop gemaakt bij een theeplantage. Hier een rondleiding gehad en aan het eind verschillende soorten thee geproefd. Erg leuk! Uiteraard ook wat thee gekocht, want dat is natuurlijk wel de bedoeling!

Bij aankomst bij de poort van het dorp stonden de draagsters al klaar om onze backpacks te dragen.. je zult wel denken, kunnen ze dat zelf niet? Om een goed beeld te vormen: het gehele dorp bestaat uit een trappenstelsel. We moesten zo`n 20-30 minuten trappen omhoog lopen! Erg fijn met deze warmte als je backpack voor je gedragen wordt!

De tweede dag in Ping`an een hiking van ongeveer vijf uur gemaakt. En jawel.. ook deze tocht ging vooral omhoog! Het was even afzien, maar je werd boven beloont door een prachtig uitzicht over de rijstterrassen en het dorpje! Onderweg achtervolgd door een inwoonsters uit het volgend dorpje.. zij hebben een aparte haardracht. (Extreem lang haar). Je bent pas van ze af als je geld betaald om dit 'prachtige' haar te bewonderen en te fotograferen.
Aan het eind van de hiking samen met onze gids Jerry geluncht. Kippensoep! Dat klinkt best lekker.. totdat je eens goed in de soep kijkt en roert.. kippenvoetjes, botjes (Geen normaal kipfiletje te bekennen) en als hoogtepunt de gehele kop van de kip op mijn lepel! Ieeee!

De laatste drie dagen relaxen in het Cactus Resort vlakbij het strand en met een groot zwembad! Heerlijk genieten van het zonnetje en alle belevenissen verwerken van de afgelopen weken!
Het resort ligt omringt met andere resorts en ook vrij ver weg van het centrum van Sanya. 45 minuten rijden. Eenmaal de taxi genomen naar Sanya opzoek naar een supermarkt en een leuk restaurantje. In het centrum was weinig te beleven en uiteindelijk in de KFC moeten eten. De taxi rit terug verliep niet helemaal soepel, de chauffeur wist de weg toch niet zo goed als wij dachten. Gelukkig had Erik dit snel in de gaten en kwamen we met een flinke omweg toch nog bij ons resort!

Morgen vliegen we weer terug naar ons startpunt Beijing, daar nog even wat laatste inkopen doen! Van zaterdag op zondagnacht vliegen wij (helaas) weer naar huis!

• 27 September 2013 - 12:47

Wilma:

Zo, net de volgende mail gelezen, ik denk ook maar dat ik mijn haar laat groeien, jeetje!!
    Wat bijzonder!!
    Heerlijk zo dat relaxen. Hebben jullie een beetje mooi weer??
    Ziet er niet zo blauw uit!
    Nou geniet van jullie laatste daagjes!!
    Wij vannacht uit Kos gekomen, hebben het heerlijk gehad!!
    Lekker gefietst, tante Wil achter op de scooter bij Pa!!
    Huisjes weer aan het strand, super!! Heel mooi weer gehad wel veel wind.
    Was erg gezellig!!
    Nou lieverdjes tot gauw!!!
    Veel plezier!!!

• 27 September 2013 - 21:49

Bianca:

Ziet er prachtig uit hoor.
    Maar eerlijk gezegd ben ik weer blij als jullie thuis zijn :D haha
    Tot snel! Kus Bianca